26 April 2014

BILA KUNTUM KEMBALI......

Assalamualaikum...

Tiba2 rindu pada blog ni... Lm sgt tak update blog ni...
Kuntum sibuk dgn kerja... Kadang2 masa untuk diri sendiri pon tak ada... Tapi tak pe... Starting now Kuntum cuba untuk berblog... Coz kuntum sangat minat menulis... Masa kecik2 pernah ada cita2 nak jadi penulis... Kelakar tak??? Lawak tak???

Masa kecik2 dulu selalu buat sajak or cerpen tau... Suka sgt berkarya... Tp tu masa sekolah rendah & menengah.. Alam remaja katakannn..... Tp lepas masuk matrik penang a.k.a KMPP & UPM, hilang terus hobi berkarya.....

Dah kerja lagi la tiada masa untuk semua ni... Ok2... Mungkin kuntum tidak dilahirkan untuk menjadi penulis.. Tapi at least kalo kat opis, mesti bos kuntum akan suruh kuntum buat paper atau kertas kerja untuk dibentangkan.. Walhal sepatutnya tu kerja org lain.. Tapi kuntum buat je sbb kuntum suka menulis.. Tak dapat berkarya tapi dapat buat paper work pon dah ok la....

Syukran Allah....

18 May 2013

MODE BZ


Halluuuu... sudah lm x berblog.. laman sesawang ni mmg bersawang sungguh.. kuntum tersangat bz now... demi tugas kuntum kena kuat...Alhamdulillah, nasib baik kuntum x dilanda demam.. aritu batuk2 n selsema je.. tp sebab semangat kuntum kuat sakit tu hilang mcm tu je.. tanpa mkn ubat.. alhamdulillah..

okla.. kuntum chow dulu.. mau siapkn homework.. homework!!homework!! i love homework!!

12 January 2013

impian tahun lepas


assalamualaikum...

lama x menjengah blog ni.. kuntum sgt sibuk smp x smpt nak update.. blog ni dh bsawang sebab tuannya mls nk mencuci..

skrang sudah msuk 2013.. 2012 telah pon berlalu yg membawa seribu pahit manis.. yg pahit kita lupakan...so, yang manis jadikan ingatan okey..

bila masuk tahun baru ni.. kita selalu diasak dgn soalan.. "adakah impian tahun lepas tercapai?"

jawapan kuntum : ada satu impian yg belum tercapai.. kuntum sasarkan tahun lepas tapi nampaknya belum ada rezeki lagi.. apa dia?? biarlah jadi rahsia kuntum.. doakn saje moga tahun 2013 impian tu jd nyata...InsyaAllah..

ok.. aminnn ya rabbalamin..

21 July 2012

SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN


sesungguhnya byk benda yg berlaku di saat Ramadhan kali ini.. walaupun tidak berlaku pd kuntum tp tempiasnya tetap terasa.. tak perlu untuk cerita sebab musababnya.. ia blh aibkan pihak lain.. kpd yg berkenaan.. apa yg mampu kuntum ucapkan adalah SABAR.. kami sentiasa di bklg kalian..

jgn sesali ats apa yg berlaku.. mari kita sama2 mmperbaiki diri msg2 demi kebaikan semua..

semoga hadirnya RAMADHAN ini membawa sinar kpd kita semua.. mari sama2 kita ambil peluang bermuhasabah & perbaiki diri.. berdoa padaNya moga keajaiban berlaku..

INSYAALLAH..

Location : Address not available
Posted via Blogaway

27 March 2012

orang tamak selalu untung..


istilah yang biasa kita dengar masa kecik2..

"jangan tamak...nanti rugi..tamak ni amalan syaitan"

tidak dinafikan mutiara kata itu yang kita diajar, dipupuk sedari kecil..

hakikatnya orang tamak adalah orang selalu mendapat keuntungan..

maksud tamak di sini adalah tamakkan ilmu.. maka beruntunglah orang yang berilmu...

tapi alangkah sedihnya, umat masa kini terlalu moden!! untuk solat satu waktu dalam satu minggu di masjid jauh sekali.. kalau berlibur-libur atau bermalasan-malasan di rumah sambil berfb tersangatlah rajin!!

uhhh.. maknanya umat moden hari ini hanya tamakkan duniawi.. bekalan akhirat seolah-olah dilupakan.. akhirnya mereka beroleh kerugian..

mati itu pasti.. tidak kira usia.. ayuh teman, ayuh sahabat, ayuh saudaraku.. sama2 kita tamakkan ilmu akhirat!! jangan biarkan badan binasa di akhirat kelak..

wallahu'alam..

Location : 2-30 Jalan 2/4, Bandar Baru Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor,
Posted via Blogaway

25 March 2012

kuntum dan dhiya



oyeahh.. ini ank buah kuntum yg manja.. dhiya!!! i love u so much...

snap pic di pagi hari.. muka yg ori without any make up.. mcm ler kuntum ni kaki make up.. muhahaha..

tapi tak pe skali sekala tunjuk muka kuntum yg tak berapa nk cun ni..

korang jgn nk kutuk2 tau.. kuntum sedar pic ni mmg x comey.. ini la wajah asli kuntum..

yg comey n cun sudah smestinya dhiya!!

ok.. adios.. kuntum izin kalo uolls mau komen n kutuk or pujuk bagai.. huahuahuaaaaaa...

Location : 2-30 Jalan 2/4, Bandar Baru Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor,
Posted via Blogaway

28 February 2012

SEMANGAT BERBLOG

Tengok blog sahabat2 blogger yang lain... waaa, timbul keinginan untuk berblog semula.. tapi Kuntum kesuntukan masa untuk semua tu.. keje opis banyak.. tak terbuat... balik pon still wat keje.. so, sape nk jawab.. minat tu ada.. tapi lumrahnya.. orang cakap "hangat, hangat taik ayam!!!"


Kuntum nak berblog??? blog WANKUNTUMSARI??? ohh yeaahhhh, apakah ertinya itu??? boleh ke? Kuntum tengah mencari idea apa mau diblogkan... Kuntum ada baca kat satu blog (lupa nama apa)... beliau cakap kita kena tau tema blog kita.. nak cakap pasal resepi (ohhh, Kuntum tak mahir sangat masak walaupun minat tu ada), pasal agama (nak jadi Ustazah, tapi tak kesampaian).... pasal peribadi (nanti orang muak dengar Kuntum bebel...


Kuntum rasa baik blog campur2.. apa2 pon boleh..


Bolehkah?? ....


Doakan Kuntum untuk terus berblog sebab memang minat Kuntum bercerita... time sekolah Kuntum selalu score dalam penulisan (Cikgu Nasir - sekolah rendah, pernah cakap Kuntum ada bakat menulis).. sekolah menengah (Cikgu Fatimah - form 3 kot -cakap Kuntum ada bakat, cuma kena cari idea, jangan ciplak idea orang, sebab masa tu Kuntum wat karangan, jalan ceritanya tiru satu cerpen... untuk exam je la cikgu).... (cikgu Noraini - form 5 - cakap Kuntum boleh menulis)... masuk kerja (bos Kuntum cakap, Kuntum pandai menulis, sebab tu Kuntum selalu wat paper work utk dia).....


Tapi Kuntum terfikir, pandaikah Kuntum ini.. mungkin ada bakat cuma idea je tiada.. untuk itu Kuntum kena banyak research dan membaca....


Okeysss uollllllllsssssssss.. adios.. Doakan Kuntum ok!!!